keskiviikko 16. helmikuuta 2005

Kaun/histettu Talli.

Heureka!

Miksi talliympäristön pitäisi olla tylsä ja miehinen?
Miksi kylmää betonia ja ikkunan alla romua?

Jos/kun joskus rakennan itselleni (tai ystäväni T:n kera xD) tallin, siitä tulee ehdottomasti tyttömäinen. Lottovoiton sattuessa toinen vaihtoehto on Bloody Luxury , mutta tää cross-maalaisromanttinen tyttöjuttukaan ei ole yhtään pöllömpi. Hah.

Eli. Picture this:
Tallista tulee sitten ehdottomasti punamultainen. Valkoisilla ikkunanpielillä ja kulmilla. Punamultaa läästitään seiniin säännöllisin väliajoin, jotta seinä hehkuu kauniin punaisena aina. Ikkunat ovat tietysti moniruutuiset ja ikkunalautojen alle laitetaan laatikot ja pelargonioita. Ikkunoihin nyplätään söötit pitsiverhot, joiden läpi tamma-asukkaat voivat tiirailla maailman menoa.

Talli on sisältä kalkittu puhtaan valkeaksi, ja tammat häädetään joka kesä laitumelle jotta päästään kalkitsemaan uudetaan pikku kätösillä kakkatahrat piiloon.
Satulahuone on luonnollisestikin tip top, jos nyt sillä hervottomalla tavaramäärällä saa mistään siistiä. Telineet notkuvat kiillotettuja koulupenkkejä ja paksuja villahuopia ja englantilaista laatunahkaa olevia kauniisti ommeltuja suitsia, lattialla on värikäs räsymatto ja rario laulaa klassista musiikkia tai vanhoja suomitangoja tammahevosten iloksi. Kaffekeitin pulputtaa ja pulla tuoksuu.

Tallilla on luultavasti "hiirikissa", mutta se on niin nirso ja lellitty, että se kelpuuttaa ravinnokseen vain tuoretta kalaa ja sisäfilettä. Siksipä hiirien varulle on viritetty perinteisiä loukkuja - purkamaan niitä ei kyllä aleta, sitävarten on miehet :D

Aitojen ainoa oikea materiaali on valkoiseksi maalattu lankku.
Ja tytöillä päällä lapalaskosloimet ja aluspaidat, tytöt tietää miten kurjaa on kun vaatteet hankaa.

Tytöillä pitää olla toki maneesi. Sekin on punamullattu valkoisin pielin. Ja kukkaistutuksia reunuksilla. Ja isot peilit. Ja poppilaitteet että voi kuunnella tammoja tanssittavaa musiikkia.

Irlannin valtionsiittolan siitosorhit asuu muuten näin tyttömäisesti:


Jätkät asuu hienommin kuin monet irlantilaiset!

Meille ei kyllä tulisi tuommoisia yksiöitä. Eikä keltaisia seiniä. Yäk.

Noniin. Enää ei puutu kuin timpurin taidot ja äkkirikastuminen, mutta ei puututa sivuseikkohin, hah.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

:D
ai niin, pitääkin laittaa se lotto taas vetämään...

-Tanni-

(...jos vaikka joskus pääsis maalaamaan sitä punamultaa...)