keskiviikko 16. elokuuta 2006

HevosKooppi

Heitä romukoppaan iltapäivälehtien höpöhöpöhoroskoopit! Talliturinoiden hevoskooppi kertoo, minkälainen hevonen olisit ;)


OINAS-Olavi
Oinas-Olavi on rohkeaa suomalaista uudisraivaajatyyppiä, joka lähtee savottaan kuin savottaan kuolaimia pureskellen. Olavi on kärsimätön eikä jaksa seistä paikoillaan kuin nanosekunnin, ja sillä on paha tapa huitoa päällään. Olavin hoitajalla onkin usein nenä mutkalla. Oinas-Olavi on energinen ja usein kovasuinen. Olavi on kuitenkin erittäin hyvä kilpahevonen, jos sen vaan saa kannettua traileriin ja satuloita kilpailupaikalla. Jos Olavi ei pääse esteestä yli, se potkii sen paskaksi.


HÄRKÄ-Harmo
Harmo on tapojensa orja, ja rakastaa rutineja. Tyypillisesti tavisruunikko peevee Harmo ei siedä hoputtelua ja usein ratsastus Harmolla onkin hieman hankalaa ja aikaavievää, sillä se pelaa varman päälle ja harkitsee jokaisen liikkeensä tarkoin. Yleensä Harmo vaan seisookin keskellä kenttää miettimässä. Harmo nauttii laadukkaasta kotitallilla oleskelusta ja mieluiten vetäisi lonkkaa kullankeltaisilla pahnoilla, mukavaan loimeen kääriytyneenä.


KAKSOS-Kaija
Kaija on seurallinen risteytysponi, jota pitää tarhata laumassa. Kaija pitää myös vaihtelusta, joten kaikki tarhakaverit pitää vaihtaa viikottain. Kaijan kanssa on kiva käydä kisoissa, koska se pitää esiintymisestä ja on kotonaan vilinässä ja vilskeessä. Tosin se tekee usein väärän radan ratsastajan toiveista huolimatta, ja on hylätty kaikissa kisoissa viimeisen kahden vuoden ajan. Kaija keksii nimitäin myös koulukentällä omia kuvioita, jos ohjelma alkaa tuntua tylsältä. Oriversio Kaijasta on liukas playboy, joka hurmaa kaikki tallin tammat.


RAPU-Roope
Roope on symppis ja pörröinen suomenhevonen, jota muut hevoset käyttävät rapsutuspuuna. Roope saattaa vaikuttaa syrjäänvetäytyneeltä ja aralta, mutta se hörisee aina omalle hoitajalleen ja on lähesriippuvainen tarhakaveristaan. Roope on pohdiskelija, joka miettii päivät pitkät vastalaukan oikeutusta ja syvempää merkitystä. Roopesta ei koskaan tule kunnon kisahevosta, sillä se saa vatsahaavan jo letityksestä. Tammaversio Roopesta on synnynnäinen siitostamma ja emo ja se on jatkuvasti kiimassa, mutta ei näytä sitä millään.


LEIJONA-Leksa
Leksa on tallin kunkku, joka pitää kovalla karjunnallaan karsinanaapureita pelon vallassa. Leksa on usein vain 150 cm korkea täykkäri, mutta se kuvittelee olevansa huomattavasti suurempi. Leksa on kuitenkin omalle ihmiselleen ystävällinen, mutta vaatii joka viikko uusia samettihuopia ja silkkiloimia pysyäkseen tyytyväisenä. Leksa on oivallinen kilpahevonen, koska se rakastaa esiintymistä poseeraa lihakset pursuten yleisön edessä. Leksa kuitenkin loukkaantuu herkästi jos sitä kohdellaan epäoikeudenmukaisesti, mutta se on helppo lepyttää kourallisella karkkeja ja muutamalla kehuvalla sanalla. Leksan tammaversio on herkkä pyörtymään ja vaatii metrin kasan pahnoja karsinan pohjalle, ja sillä on tallin pisin harja.


NEITSYT-Nanna
Nannan karsinan pitää aina olla tahrattoman puhdas ja hyväntuoksuinen. Arabi-Nanna ei hyväksy selkäänsä ratsastajaa, joka ei ole pukeutunut sävy sävyyn. Nanna vaikuttaa aralta ja ujolta, ja sen karsinaan pitää mennä aina varovasti, ettei Nanna kärsi suolen tahattomasta tyhjenemisestä. Nannan hyperventiloi jos talliympäristössä tapahtuu jotain muutoksia, ja sen ruokinta pitää aina tapahtua minuutintarkasti. Nanna on kuitenkin oivallinen lasten ratsu, sillä se on niin varovainen, että seisahtuu heti jos ratsastaja hieman horjahtaa selässä tai tapahtuu jotain Yllättävää.


VAAKA-Veka
Veka on hauras lyyrikko ja tarhakaverit nauravat sille. Vekalla on kuitenkin luontaista charmia ja tallin tammat ovat heikkona siihen. Saksalaista vanhaa hannover-syntyperää oleva Veka on rauhaa rakastava ja ahdistuu maastoesteistä ja muista extremelajeista. Veka rrrakastaa hyvää ruokaa ja kunnon pehkuja, ja se on yleensä taipuvainen lihomaan muodottomaksi palloksi laidunkauden aikana.


SKORPIONI-Sipi
Sipi on epäluotettavan oloinen ukrainalainen ratsuhevonen, joka puree ennen kuin kyselee. Sipi on kuitenkin parhaimmillaan haasteiden edessä, ja esimerkiksi kenttäratsastus sopii Sipille loistavasti. Sipit ovat yleensä seksihulluja ja tammaversiot ovat kiimassa vuoden ympäri, ja oriit ovat haisevat testosteronille naapuripitäjään asti ja astuvat kaikkea skodasta säilöpaaliin. Sipin itseluottamus on teräksenvahva, ja se ottaa jatkuvasti matsia Leksan kanssa, ja tappaa talossa ja puutarhassa.


JOUSIMIES-Jope
Jope on maailman optimistisin ja innostunein hevonen. Rotuponi-Jope rakastaa matkustamista ja nähdessään kuljetussuojat se alkaa puhista ja täristä innosta. Matkustusinnosta huolimatta Jope ei ole häävi kisahevonen, vaan filosofisena tyyppinä ahdistuu katseiden keskellä ja kusee alleen. Jope on tunnettu aituri, joka ei pysy missään tarhassa.


KAURIS-Kopsu
Kopsu on kunnianhimoinen, käytännöllinen ja vakavamielinen tyyppi, joka latautuu lähestyvään valmennustuntiin lepuuttamalla vasenta takajalkaa ja tuijottamalla takanurkkaa. Rautias suomenhevonen Kopsu on hevosmaailman työnarkomaani, ja suhtautuu hengenvakavasti sille asetettuihin tehtäviin. Pudotettu estepuomi tai rikottu vastalaukka on sille Kauhistus, joka saa sen menettämään yöunensa. Kopsu on parhaimmillaan pedantin ratsastajan alla, joka ei anna sen tehdä virheitä.


VESIMIES-Vellu
Vellu on kaikkien kaveri, mutta sillä on lieviä auktoriteettiongelmia. Holstein-Vellu tulee hyvin juttuun tallin kovapäisten Sipin ja Leksan kanssa mutta omalle ihmiselle Vellun pitää välillä näyttää takakaviota, että hän muistaa missä mennään ja who’s the man. Vellulla on kuitenkin suuri sydän ja nokkelana tyyppinä se taitaa jo nuorella iällä piffit ja puffit, joita se mielellään esittelee myös tarhakavereilleen.


KALA-Keiju
Keiju, tuo tallin herkkäsielu, tarvitsee ymmärtäväisen ihmisen. Part bred- ponina Keiju on synnynnäinen emo ja sillä onkin yleensä läjäpäin kauniita varsoja, jonka lisäksi se yrittää omia myös laidunkavereiden varsat. Keijulla on valtavan suuret silmät ja se rakastaa lapsia, jotka jaksavat kammata sen pitkänä aaltoilevaa harjaa. Keiju on parhaimmillaan siitostammana, mutta monia Keijuja näkee myös liihottelemassa kouluradalla. Keijun tunnistaa kroonisesta kukkaistutusten pelosta. Oriversio Keijusta on yleensä aikuisenakaan vieroittamaton arka poikamies.


-

Ei kommentteja: