maanantai 2. kesäkuuta 2008

Rinsessan päiväkirjan kesäkuulumiset

Bom dia täältä pusikosta!

Mami oli kiltti ja värkkäsi meille tänne tällaisen jutun jossa voimme syöpötellä päiväkaudet. Linnut laulavat ja (herkulliset) kukat kukkivat. Minulla on uusi kaverikin, hänen nimensä on Silkki, hän on kaunis ja musta, mutta mä olen nätimpi (niin kert). Aluksi olin tosi kohtelias ja tein niinkuin hän käski, mutta nyt kun olemme tutustuneet paremmin, minusta on parempi että minä olen pomo. Niin. Meillä on silti ihan mukavaa. Olemme täällä omenapuun varjossa. Odotan syksyä, jos sinne tulisi omenoita. Tosin mami sanoi ettei niitä saa syödä. Varmasti syön.

En ole nyt joutunut kovin paljoa töihin, mami lupasi että saan kasvaa vielä kesän ajan. Olen jo aika hujoppi ja pääni ylettyy karsinan väliseinän yli. Minulla on siis nyt oma teleskooppi. Olen hiukan ihastunut naapurin ruunaan, jonka kanssa kuhertelemme laitumen aidan yli. Hän on iso ja komea ja minua vain vuoden vanhempi.
Nyt siis vaan nautiskelemme kesästä, mutta Mami kyllä uhkaili että jatkamme niitä selässä-keikkumis-harjoituksia syssymmällä, no mikä ettei, ei se nyt niin kamalaa ollut. Mami tarvii kyllä tikapuut kohta, eihän se rääpäle pääse muuten kyytiin, kjäh kjäh. Tai ehkä se opettaa minut menemään makaamaan. Kuulemma jotkut hevoset osaavat tehdä niinkin. En kyllä alentuisi moiseen toimintaan, jotain rajaa.

Kamalan kuivaa täällä kyllä on! Mitään kesäurheilulajeja ei pääse harrastamaan ja sekö minua sporttifanina harmittaa. Vesihiihto on vallan mahdotonta (viime talvena se onnistui oikein hyvin: otetaan vaan kovat vauhdit tarhaan mennessä ja taluttaja vesihiihtää perässä), piehtaroidessa ei saa kurakuorrutusta vaan silmät ja suu on täynnä hiekkaa, eivätkä nuo voikukat tunnu oikein elpyvän mutustelustamme. Tämä kuivuus muistuttaa minua lapsuudestani. Silkki on jo aivan kypsä kuuntelemaan tarinoitani lapsuuden kuivista kesistä Portugalissa. Mutta niin se vaan on, että ennen kesätkin olivat kuumempia ja pulut lihavampia, paitsi Portugalissa meidän neighborhoodissa ei ollut puluja ja kesällä on aina kuuma...


Sitten kuulin uutisia, että minulla on taas uusi pikkuveli! Harmi kun eivät ole täällä, olisin mielelläni opettanut niitä vähän tavoille. Tässä on vielä kuva hänestä. Äitikin voi hyvin, ja vanhempi pikkuveli, joka on kyllä kuulemma muy caliente, kovasti tyttöjen perään. Kyllä minä sille näyttäisin!

Teidän,

rinsessa


(kuvat Neiti K)

Ei kommentteja: